Trka srećnije detinjstvo

5 oktobra 2010 u Podmladak i omladina, Prva pomoć

Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo vest da je ove godine Trka za srećnije detinjstvo održana 8. oktobra na FK “Jednota“ – Šid na kojoj se odazvalo preko 700 ucenika i predškolaca opštine Šid. Trka je održana u saradnji sa Ustanovom za fizičku kulturu i sportsku rekreaciju“Partizan“ – Šid, osnovnim i srednjim školama, predškolskom ustanovom kao i Policijom Šid. Trku je otvorio zamenik predsednice opštine Šid Srđan Malešević podsetivši decu da samo zdravim načinom života mogu izrasti u zdravog mladog čoveka. Na kraju, na opšte zadovoljstvo prisutnih i brojne aplauze podeljene su diplome i medalje najbolje plasiranim učenicima.

Škole koje su učestvovale:O.Š. Branko Radičević – Šid, Gibarac, Bačinci i Kukujevci,O.Š.“Sremski front“ – Šid,Berkasovo,Molovin, Sot, Bikić Do,O.Š.Filip Višnjić – Morović,Višnjićevo i Jamena,O.Š.Vuk Karadzić – Adaševci,Vašica,Ilinci,Batrovci,O.Š. Sava Šumanović – Erdevik,Bingula i Ljuba,O.Š. Jovan Jovanović – Zmaj – Šid,  kao i predškolska ustanova Jelica Stanivuković – Silja.

Veliku zahvalnost organizacija Crvenog krsta Šid duguje nastavnicima, profesorima, direktorima i vaspitačima koji su motivisali svoje učenike da pokažu humanost i istaknu svoje opredeljenje ka zdravim stilovima života.

Prikupljena sredstva kupovinom startnih brojeva od strane ustanova i firmi  biće usmerena za kupovinu udzbenika i školskog pribora za socijalno ugroženu decu iz naše opštine.